Skip to main content

4de jaar ASO

Economie

Economie is overal

Economie is overal. Niet alleen in bedrijven, maar ook in je school, je sportclub en bij jou thuis. Meer kennis over economie wapent je voor het leven.

Ondernemen

Ondernemen is zoveel meer dan je eigen baas zijn. Ondernemen is berekend risico nemen, kansen grijpen en samenwerken. De basis daarvoor leer je hier.

Talen beheersen

Welke richting je later ook uitgaat in de economie: communicatie is uiterst belangrijk. Daarom zetten we extra in op talen.

In het studiegebied economie ligt de nadruk in de tweede graad op kennismaking met de bedrijfswereld via het vak handelseconomie. Hoe werken bedrijven? Welke weg leggen goederen of diensten af voordat ze bij de consument komen? Aan welke verplichtingen moet een handelaar voldoen?

We richten zelf een virtueel bedrijf op in Malle waarbij je medeleerlingen je concurrenten zijn. Door slimme beslissingen te nemen over je voorraad, prijzen, personeel en winkelinrichting kan je je onderscheiden van de anderen en wordt jouw bedrijf het beste van Malle!

Je maakt ook kennis met het vak boekhouden waarbij je leert hoe je een boekhouding moet voeren en hoe de bedrijfswinst op het einde van een boekjaar bepaald wordt.

  • Skills lab

    Elke vrijdagnamiddag kijken we over de klasmuren. Er is dan tijd om heel nieuwe talenten te ontdekken. Gedurende drie modules per jaar krijg je de kans om te ontdekken wat je écht ligt: fotografie, een film maken, sporten, een game programmeren, een fair tradewinkel opzetten, ... De modules zijn even boeiend als divers. En guess what? Je krijgt zelf de keuze.

  • Extra wiskunde

    Leerlingen die dat wensen, kunnen een extra uurtje wiskunde volgen. Dat uurtje is een vrije keuze, maar het is een grote meerwaarde voor wie in de derde graad een studierichting met meer wiskunde wil aanvatten. Altijd een goed idee, toch?

Vak

4de jaar

Levensbeschouwing

2

Lichamelijke opvoeding

2

Geschiedenis

2

Aardrijkskunde

1

Nederlands

4

Frans

3

Engels

3

Wiskunde

4 (5)

Biologie

1

Fysica

1

Chemie

1

Informatica

1

Skills lab

2

Economie

4

Mentoruur

1

Atheneum Malle 2de graad Economie

3de graad Economie-wiskunde

Ben je sterk in wiskunde en heb je interesse in wetenschappen? Dan is Economie-wiskunde in de derde graad een logische keuze.

Meer info over deze studierichting

3de graad Economie-moderne talen

Ligt jouw sterkte eerder in taal en communicatie? Dan is Economie-moderne talen in de derde graad de aangewezen keuze voor jou.

Meer info over deze studierichting