Skip to main content

4de jaar BSO

Hout

Handige Harry

Je bent geen stilzitter - tenzij het is op een stoel die je zelf eerst hebt kunnen maken.

Coaching

Een praktische opleiding met bijzondere aandacht voor veiligheid en milieu. Je werkt in kleine klasgroepen, begeleid door betrokken leerkrachten.

Computervaardig

Bij het realiseren van de verschillende projecten zijn informatica en digitale leermiddelen geïntegreerd doorheen de gehele opleiding.

In deze studierichting maak je kleine hedendaagse volwaardige opdrachten in hout, bestemd voor binnen- en buitentoepassingen. Je verwerft inzicht in de verschillende constructieonderdelen, ontwerpaspecten en uitvoeringsmethoden.

Praktijk en theorie wisselen elkaar af in functie van het project. In het 3de jaar ligt de nadruk grotendeels op manuele vaardigheden, in het vierde jaar focussen we meer op machinale vaardigheden. 

Aan de hand van zelfgemaakte tekeningen en een materiaalstaat leer je de opdrachten procesmatig voor te bereiden, te organiseren, toe te lichten en oordeelkundig te realiseren en af te werken. Je hebt daarbij bijzondere aandacht voor duurzaamheid. Je leert hierbij werken met machines uit de schrijnwerkerij en de meubelmakerij, zoals schaaf- en freesmachines, cirkelzagen enz. Veiligheid staat daarbij altijd voorop.

Vak

4de jaar

Levensbeschouwing

2

Lichamelijke opvoeding

2

Project algemene vakken

6

Engels

2

Hout

22

Atheneum Malle 2de graad Hout

3de graad houtbewerking

In de derde graad kan je je verder verdiepen in houtbewerking, zowel op de schoolbanken als in de praktische stage.

Meer info over deze studierichting