Skip to main content

4de jaar ASO

Sportwetenschappen

Eigen sporthal

In en rond onze sporthal beschikken we over de nodige eigen infrastructuur voor deze opleiding. Twee maal per week trekken we naar het zwembad.

Grenzen verleggen

Tijdens deze opleiding dagen we je uit om je grenzen te verleggen, ook in sporten waarmee je nog niet zo vertrouwd bent.

Wetenschap

Met de combinatie van sport en wetenschap voel je je als een vis in het water. In de wetenschap zijn er altijd nieuwe vragen om je honger naar kennis te stillen.

Tijdens de sportlessen op onze school komt een brede waaier van traditionele sporten aan bod in diverse disciplines, gaande van atletiek over gymnastiek tot de gekende balsporten. Onze school beschikt hiervoor over een moderne en pas gerenoveerde sporthal. Tweemaal per week trekken we bovendien naar het zwembad. Tijdens de sportstage maak je kennis met tal van recreatieve sporten, zoals kajakken, waterskiën, muurklimmen, enz.

In de 2de graad ontdek je de verschillende disciplines van de wetenschappen (biologie, fysica, chemie en aardrijkskunde) en leg je een sterke theoretische basis. In de labo's ligt de focus voornamelijk op het veilig leren werken met alle materialen en stoffen.

In deze studierichting krijgt ook wiskunde een belangrijke plaats.

Watersportstage

De leerlingen van de tweede en derde graad Sportwetenschappen maken kennis met avontuurlijke watersporten tijdens de jaarlijkse watersportstage.

6-8 september 2021

Vak

4de jaar

Levensbeschouwing

2

Geschiedenis

2

Aardrijkskunde

1

Nederlands

4

Frans

3

Engels

3

Informatica

1

Wiskunde

5

Biologie

2

Fysica

2

Chemie

2

Sport

5

Mentoruur

1

Atheneum Malle 2de graad Sportwetenschappen

3de graad sportwetenschappen

Is je interesse gewekt voor de combinatie van sport en wetenschappelijk onderzoek? In de derde graad Sportwetenschappen kan je je hierin verder verdiepen.

Meer info over deze studierichting

3de graad Wetenschappen-wiskunde

Onderbouw je je wetenschappelijke interesse liever met fundamentele wiskude? Dan kies je in de derde graad voor Wetenschappen-wiskunde.

Meer info over deze studierichting