Skip to main content

4de jaar ASO

Wetenschappen

Experimenteer

Tijdens de wetenschapslessen is er veel ruimte voor wetenschappelijke experimenten. Wat je zelf ontdekt, onthou je beter.

Vragen staat vrij

Wetenschap prikkelt je nieuwsgierigheid. In de wetenschap zijn er altijd nieuwe vragen om je honger naar kennis te stillen.

Wiskunde

Wiskunde schrikt me niet af. Ik vind het fijn om te ontdekken dat zoveel dingen in onze samenleving verbonden zijn met wiskunde.

Wetenschappers proberen op alle "waarom", "hoe" en "wat als"-vragen een oplossing te vinden. Waarom vallen de maan en de sterren niet op de aarde? Hoe maken we vuurwerk? Wat gebeurt er als ik alleen nog maar fastfood eet? In onze school leggen we zeer sterk de nadruk op de wetenschappelijke methode voor het oplossen van vraagstukken. Via het experimenteel uitvoeren van mogelijke oplossingsmethoden trachten we te komen tot het formuleren van een duidelijk antwoord.

In de 2de graad ontdek je de verschillende disciplines van de wetenschappen (biologie, fysica, chemie en aardrijkskunde) en leg je een sterke theoretische basis. In de labo's ligt de focus voornamelijk op het veilig leren werken met alle materialen en stoffen.

In deze studierichting krijgt ook wiskunde een belangrijke plaats.

  • Skills lab

    Elke vrijdagnamiddag kijken we over de klasmuren. Er is dan tijd om heel nieuwe talenten te ontdekken. Gedurende drie modules per jaar krijg je de kans om te ontdekken wat je écht ligt: fotografie, een film maken, sporten, een game programmeren, een fair tradewinkel opzetten, ... De modules zijn even boeiend als divers. En guess what? Je krijgt zelf de keuze.

Vak

4de jaar

Levensbeschouwing

2

Lichamelijke opvoeding

2

Geschiedenis

2

Aardrijkskunde

1

Nederlands

4

Frans

3

Engels

3

Wiskunde

5

Biologie

2

Fysica

2

Chemie

2

Informatica

1

Skills lab

2

Mentoruur

1

Atheneum Malle 2de graad Wetenschappen

3de graad wetenschappen-wiskunde

In de derde graad Wetenschappen-wiskunde kan je je verder verdiepen in de wetenschappen en een behoorlijk pakket aan wiskunde.

Meer info over deze studierichting

3de graad Sportwetenschappen

Trek je graag de sportieve kaart en verdiep je liever je wetenschappelijke kennis in functie van sport en beweging? Dan kies je voor Sportwetenschappen in de derde graad.

Meer info over deze studierichting