Skip to main content

Welkom op Atheneum Malle

Atheneum Malle is een middelbare school, midden in het groen gelegen, halfweg tussen Turnhout en Antwerpen. Wij bieden een hele waaier aan studierichtingen, zowel voor ASO, TSO als BSO. Daarbij besteden we veel aandacht aan nieuwe manieren van leren die motivatie en zelfstandigheid bevorderen. Woon je in Malle, Beerse, Lille, Zandhoven, Zoersel, Schilde, Brecht, Rijkevorsel, ... en ben je op zoek naar een secundaire school waar het er écht anders aan toe gaat? Dan ben je hier aan het goede adres.

Atheneum Malle Culinair

GO Malle Culinair op 7 oktober

Voor de zesde keer organiseren we een culinair eetfestijn ter ondersteuning van de GWP van de eerste graad. Het eerste jaar gaat op zeeklassen en het tweede jaar krijgt een leerrijk programma op school.

Je kan genieten van mosselen met frietjes of brood, stoofvlees, vegetarische vol-au-vent en voor de kleine eters hebben we een kinderportie mosselen of curryworst met frietjes.

We leggen je graag culinair in de watten op zaterdag 7 oktober 2023. Inschrijven kan tot dinsdag 3 oktober om 17:00 u.

Atheneum Malle sterke leerlingen

Sterk in uitdaging

Atheneum Malle zorgt er voor dat sterkere leerlingen de juiste uitdaging krijgen die zij nodig hebben om zich maximaal te ontplooien. Dat doen we onder meer door differentiatie naar boven, klasexterne werking of versnellen.

Differentiatie naar boven betekent dat sommige leerstof geschrapt wordt en er andere uitdagende oefeningen aangeboden worden. Zo kreeg Laime een verrijkingsproject aangeboden nadat ze alle doelstellingen voor Nederlands had bereikt.

Bij een klasexterne werking werk je tijdens de schooltijd zelfstandig aan een eigen leertraject. Op die manier leerde Kiana van Organisatie & Logistiek Duits, hoewel dit vak normaal niet in haar studierichting gegeven wordt. Extra uitdaging is in Atheneum Malle zeker niet enkel voorbehouden voor leerlingen in de doorstroomrichtingen!

Meer- en hoogbegaafde leerlingen bieden we na overleg met de klassenraad aanpassingen in het lesprogramma aan om sneller te groeien. Versnellen voor een of meerdere vakken of zelfs een jaarversnelling behoren tot de mogelijkheden. Sam voltooide met succes zijn volledige derde graad Latijn-wiskunde in één schooljaar tijd.

Hoe dan ook dagen we je uit om jouw talenten, capaciteiten en creativiteit optimaal aan te spreken en verder te ontwikkelen.

Inschrijven

Alle informatie over inschrijven in onze fijne school:

 

Atheneum Malle inschrijven voor de eerste graad

De afgelopen schooljaren vernieuwden we onze eerste en tweede graad. Daarin staan persoonlijke begeleiding, zelfstandig leren en werken op eigen niveau en tempo centraal. We bieden een brede basisvorming aan met ruimte voor ieders talent en interesse. In het tweede jaar kies je uit een ruim aanbod aan basisopties, waaronder ook sport. In het derde jaar kies je een studierichting op jouw maat. 

Die vernieuwende aanpak trekken we vanaf 1 september 2023 door naar het vijfde jaar in een breed aanbod van studierichtingen. Welke keuze je ook maakt: in Atheneum Malle neem je je eigen leerproces in handen om te groeien naar zelfstandigheid.

Wie ben jij? Wat interesseert jou? Waarin ben jij goed? Waarin wil je beter worden? Samen het antwoord zoeken op deze vragen vormt de basis voor jouw motivatie.

We bieden jou kennis en vaardigheden, hedendaags en op niveau, waarmee jij jouw talenten kan ontplooien. Het stelt jou in staat je weg te vinden in deze soms ingewikkelde, steeds veranderende maar boeiende wereld.

Onze school rekent op jouw persoonlijke inzet. Je neemt zelf heel wat verantwoordelijkheid. Je krijgt de kans om grenzen te verkennen, te verleggen en te respecteren.

Leerlingen, leerkrachten en schoolpersoneel zorgen samen voor een positieve en open sfeer.

Atheneum Malle leerlingen heten je welkom