Skip to main content

LEERLINGEN HEBBEN INSPRAAK

We vinden het belangrijk dat leerlingen inspraak hebben in het beleid van onze school. De leerlingenraad, waarin enthousiaste leerlingen uit verschillende jaren en studierichtingen zitten, geeft advies aan de directie, formuleert zelf ideeën en organiseert ook leuke activiteiten voor de leerlingen. Zo organiseerde de leerlingenraad  al een muziekfestival op het schoolterrein, met optredens van bekende artiesten. Op de dag van de leerlingenraad organiseren leerlingen voor elkaar een ontspannende namiddag met heel uiteenlopende activiteiten.

Je hoeft niet noodzakelijk in de leerlingenraad te zitten om inspraak te hebben. Ook in  klasgesprekken, tijdens het mentoruur, of gewoon in een contact met een leerkracht of de directie kan je als leerling je ideeën kwijt. De stem van élke leerling telt.

Atheneum Malle Leerlingen hebben inspraak
Atheneum Malle Schoolraad

SCHOOLRAAD

In de schoolraad zijn leerlingen, ouders en medewerkers vertegenwoordigd. Ook enkele mensen die niet aan de school verbonden zijn, maken deel uit van de schoolraad. Elke vier jaar is er een verkiezing om de schoolraad samen te stellen. 

De leden komen vier of vijf keer per jaar samen met de directie en geven aan hen advies over de algemene werking van de school. Dat kan gaan over de verkeerssituatie, de gebouwen, het inrichten van nieuwe studierichtingen, de meerdaagse schoolreizen, studiekosten en nog veel meer.