Skip to main content

3de graad - Dubbele finaliteit

Applicatie- en databeheer

Computerwizard

Ben jij diegene die men altijd om hulp roept om een computerprobleem op te lossen? Dan is dit jouw studierichting!

Gaming skills

Bij softwareontwikkeling gebruik je eigenlijk veel gaming skills. Maar dan next level.

Ontwikkel jezelf

Of het nu om hardware of software gaat, om een applicatie of een website: de ontwikkeling van je eigen creatieve idee staat centraal.

IT boeit jou enorm en je wil graag technische vaardigheden met een flinke dosis creativiteit combineren? Dan zit je hier op je plaats. Je leert bestaande IT-systemen onderhouden en uitbreiden. Je verwerft inzicht in software en webontwikkeling. Daarnaast verdiep je je in hardware, netwerken en databanken.

Om succesvol in deze studierichting te starten, is je interesse in IT en computers belangrijker dan je voorkennis. In alle informaticavakken bouwen we de leerstof op vanaf de basis. Na deze studierichting kan je op de hogeschool voortstuderen in een IT-richting. Je kan ook onmiddellijk aan de slag bijvoorbeeld als helpdeskmedewerker of netwerktechnieker

 • Software

  Je leert stap voor stap de bouwstenen van programmeertalen kennen. Je leert eenvoudige computerprogramma's schrijven, die in het zesde jaar leiden tot heuse applicaties.

 • Webdesign

  Je leert hoe je een website moet opbouwen. Daarbij is niet enkel een mooie presentatie van belang, maar je maakt ook kennis met veel achterliggende technieken.

 • Hardware & netwerken

  Je onderzoekt hoe computers en netwerken in elkaar zitten. Het WiFi-signaal herstellen, een defecte computer weer aan de praat krijgen, ... je leert het in woord én daad.

 • Databanken

  Het efficiënt beheren van gegevens is een kunst op zich. Je leert gegevens in databanken correct bewaren en wijzigen, maar ook veilig afschermen voor pottenkijkers.

Moederborden

De leerlingen van 5 ADB en 5 ICW maken kennis met moederborden.

14 september 2023

Atheneum Malle Moederborden
Atheneum Malle Moederborden
Atheneum Malle Moederborden
Atheneum Malle Moederborden
Atheneum Malle Moederborden
Atheneum Malle Moederborden

Vak

5de jaar

6de jaar

Levensbeschouwing

1

1

Interlevensbeschouwelijke dialoog

1

1

Lichamelijke opvoeding

2

2

Geschiedenis

1

1

Aardrijkskunde

1

1

Nederlands

3

3

Frans

2

2

Engels

2

2

Natuurwetenschappen

1

1

Wiskunde

3

3

Artistieke expressie

1

Economische & financiële competenties

1

Toegepaste informatica

Softwareontwikkeling

5

5

Webontwikkeling

3

3

Hardware & netwerken

3

3

Databanken

2

Toepassingssoftware

1

Projectontwikkeling

1

Stage

2

Atheneum Malle 3de graad IT & Ontwikkeling

IT-opleidingen

De meest voor de hand liggende vervolgopleidingen na IT & Ontwikkeling zijn bachelor in de (Toegepaste) Informatica, Master in Computer science, Informatiekunde en tal van IT-specialisaties: databanken, software engineering, network engineering, enz.

Aan het werk

Met je brede basis in IT-vaardigheden kan je al meteen je kans wagen op de arbeidsmarkt. Heel wat KMO’s, overheidsbedrijven, scholen, ... zijn op zoek naar mensen met een IT-opleiding, voornamelijk om helpdesks te bemannen, als netwerktechnieker of in de verkoop van hardware.