Skip to main content

2de graad ASO - finaliteit doorstroom

Economische wetenschappen

Economie is overal

Economie is overal. Niet alleen in bedrijven, maar ook in je school, je sportclub en bij jou thuis. Meer kennis over economie wapent je voor het leven.

Ondernemen

Ondernemen is zoveel meer dan je eigen baas zijn. Ondernemen is berekend risico nemen, kansen grijpen en samenwerken. De basis daarvoor leer je hier.

Sterk in wiskunde

In deze studierichting leg je de nodige basis om de economische modellen waarover je leert ook wiskundig te onderbouwen.

In Economische Wetenschappen in de tweede graad leer je de mechanismen waarop onze economische ontwikkeling gestoeld zijn. Waarom is een eenvoudig bankbiljet waard wat erop staat? Wat is de rol van banken in onze samenleving? Hoe werken aandelenbeurzen en welke invloed hebben ze op de bedrijfswereld? Je legt hier een stevige basis aan algemene economische kennis.

Je maakt ook kennis met het vak boekhouden waarbij je leert hoe je een boekhouding moet voeren en hoe de bedrijfswinst op het einde van een boekjaar bepaald wordt.

Vak

3de jaar

4de jaar

Levensbeschouwelijke vakken

2

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

Nederlands

4

4

Frans

3

3

Engels

3

3

Geschiedenis

2

2

Aardrijkskunde

1

1

Wiskunde

5

5

Biologie

1

1

Chemie

1

1

Fysica

1

1

Cultureel bewustzijn & culturele expressie

1

ICT & mediawijsheid

1

Economische & financiële competenties

1

STEM & computationeel denken

1

Mentor & Burgerschap

1

1

Economie

4

4

Keuzevak Duits

1

1

Atheneum Malle 2de graad Economische wetenschappen

Economie-Wiskunde

Onderbouw je de economische modellen waarover je leert graag met fundamentele wiskude? Dan kies je in de derde graad voor Economie-Wiskunde. 

De informatie over deze studierichting volgt binnenkort.

Economie-Moderne Talen

Combineer je je economische inzichten graag met je communicatievaardigheden? Dan is Economie-Moderne talen in de derde graad jou op het lijf geschreven.

De informatie over deze studierichting volgt binnenkort.

Bedrijfsorganisatie

Wil je liever praktisch ontdekken hoe ondernemingen in elkaar zitten, dan is de studierichting Bedrijfsorganisatie in de 3de graad wellicht je ding.

De informatie over deze studierichting volgt binnenkort.