Skip to main content

2de graad - finaliteit doorstroom

Economische wetenschappen

Economie is overal

Economie is overal. Niet alleen in bedrijven, maar ook in je school, je sportclub en bij jou thuis. Meer kennis over economie wapent je voor het leven.

Ondernemen

Ondernemen is zoveel meer dan je eigen baas zijn. Ondernemen is berekend risico nemen, kansen grijpen en samenwerken. De basis daarvoor leer je hier.

Sterk in wiskunde

In deze studierichting leg je de nodige basis om de economische modellen waarover je leert ook wiskundig te onderbouwen.

In Economische Wetenschappen in de tweede graad leer je de mechanismen waarop onze economische ontwikkeling gestoeld zijn. Waarom is een eenvoudig bankbiljet waard wat erop staat? Wat is de rol van banken in onze samenleving? Hoe werken aandelenbeurzen en welke invloed hebben ze op de bedrijfswereld? Je legt hier een stevige basis aan algemene economische kennis.

Je maakt ook kennis met het vak boekhouden waarbij je leert hoe je een boekhouding moet voeren en hoe de bedrijfswinst op het einde van een boekjaar bepaald wordt.

Eco-detectives

Wie heeft een talentvolle voetballer vermoord, met welk moordwapen en wat was het motief? De leerlingen van 3 ECO kwamen het te weten door samen te werken en de leerstof van 'de arbeidsmarkt' te verwerken in opdrachten en raadsels. Alle groepjes konden de moord oplossen!

17 maart 2023

Atheneum Malle Eco-detectives
Atheneum Malle Eco-detectives
Atheneum Malle Eco-detectives

Vak

3de jaar

4de jaar

Levensbeschouwelijke vakken

2

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

Nederlands

4

4

Frans

3

3

Engels

3

3

Geschiedenis

2

2

Aardrijkskunde

1

1

Wiskunde

4 / 5

4 / 5

Biologie

1

1

Chemie

1

1

Fysica

1

1

Toegepaste informatica

1

Artistieke expressie

1

Mentor

1

1

Economie

4

4

Kunstbeschouwing

1

Algoritmen & Programmeren

1

Duits

1 / 0

1 / 0

Atheneum Malle 2de graad Economische wetenschappen

WISKUNDE

In deze studierichting kies je tussen 5 lesuren wiskunde die je voorbereiden op een sterke wiskunderichting in de derde graad, of een combinatie van 4 lesuren wiskunde en een uurtje Duits. 

Herhalen van de leerstof economie doen we met een wedstrijdje. Wie kan het snelst de nieuwe begrippen koppelen aan de juiste omschrijving?

22 september 2022

Economie-Wiskunde

Onderbouw je de economische modellen waarover je leert graag met fundamentele wiskude? Dan kies je in de derde graad voor Economie-Wiskunde. 

 

Meer info over deze studierichting

Economie-Moderne Talen

Combineer je je economische inzichten graag met je communicatievaardigheden? Dan is Economie-Moderne talen in de derde graad jou op het lijf geschreven.

 

Meer info over deze studierichting

Commerciële organisatie

Wil je liever praktisch ontdekken hoe ondernemingen in elkaar zitten, dan is de studierichting Commerciële organisatie in de 3de graad wellicht je ding.

 

Meer info over deze studierichting