Skip to main content

2de graad TSO - finaliteit doorstroom

Technologische wetenschappen

STEM

Deze uitgesproken STEM-richting combineert wiskunde, wetenschappen en technologie. Deze studierichting is uniek in Malle!

ICT

Computers zijn je favoriete hulpmiddelen om jouw logisch denkvermogen om te zetten naar werkende computerprogramma's.

Word ontdekker

Je bedenkt en ontwerpt. Je maakt en geeft vorm. Je bouwstenen daarvoor zijn techniek en wetenschap, met een klemtoon op fysica.

Technologische wetenschappen is een studierichting die op het lijf geschreven is van leerlingen met een brede algemene interesse maar met een boontje voor wiskunde, wetenschappen en technologie (STEM). Hier werk je niet alleen met je hoofd, maar ga je ook aan de slag met toepassingen in technologische projecten.

Je aanleg voor logisch en algoritmisch denken wordt aangescherpt, zodat je vaardigheden ontwikkelt om met behulp van ICT-middelen nieuwe dingen te ontwikkelen. Het is ontzettend stimulerend om iets in werking te zien wat je zelf hebt bedacht!

Deze studierichting bereidt in onze school vooral voor op de studierichting Informatie- en communicatiewetenschappen in de derde graad.

Vak

3de jaar
Vanaf 2021-2022

4de jaar
Vanaf 2022-2023

Levensbeschouwelijke vakken

2

Lichamelijke opvoeding

2

Nederlands

4

Frans

3

Engels

3

Geschiedenis

2

Wiskunde

4

Aardrijkskunde

1

Biologie

1

Chemie

1

Fysica

1

Gevorderde fysica

4

Gevorderde wiskunde

1

STEM lab

1

Modules

2

Mentor

1

Atheneum Malle 2de graad Technologische wetenschappen

Informatie- en Communicatie­wetenschappen

Deze studierichting bereidt je rechtstreeks voor op de studierichting Informatie- en Communicatie­­­wetenschappen in de derde graad.

De informatie over deze studierichting volgt binnenkort.

Wetenschappen-wiskunde

Onderbouw jij je wetenschappelijke inzichten graag met fundamentele wiskunde, dan is Wetenschappen-Wiskunde in de derde graad jouw studierichting.

De informatie over deze studierichting volgt binnenkort.