Skip to main content

3de graad - finaliteit doorstroom

Economie-wiskunde

Schoonheid

Veel mensen zien wiskunde gewoon als getallen. Voor jou is wiskunde ... schoonheid.

Economie is overal

Zowel macro- als micro-economie komt aan bod, evenals bedrijfswetenschappen en recht, met een voortdurende link met de economische actualiteit of historische gebeurtenissen.

Onderzoekscompetenties

Een voorbereiding op hogere studies waarbij een onderzoek wordt gerealiseerd over een zelfgekozen onderwerp eigen aan de studierichting.

Door je te verdiepen in de economie verwerf je inzicht in onze complexe geglobaliseerde wereld. Je bestudeert onder meer de geldstromen, de werking van de markt en de aandelenbeurzen. Tegelijk maak je kennis met de verschillende managementsdomeinen.

Ook de abstracte wereld van de wiskunde boeit jou enorm. Tijdens de zeven lesuren per week verdiep je je in alle domeinen van de wiskunde, van algebra en analyse over matrices en meetkunde tot statistiek. Na deze brede vorming kan je alle studies in het hoger onderwijs aan. 

Vak

5de jaar

6de jaar

Levensbeschouwing

1

1

Interlevensbeschouwelijke dialoog

1

1

Lichamelijke opvoeding

2

2

Geschiedenis

2

2

Aardrijkskunde

1

1

Nederlands

4

4

Frans

3

3

Engels

2

2

Wiskunde

7

7

Biologie

1

1

Chemie

2

2

Fysica

1

1

Economie

4

4

Algoritmen & programmeren

1

Artistieke expressie

1

Economische & financiële competenties

1

Atheneum Malle 3de graad Economie-wiskunde

Verder studeren

Deze opleiding bereidt je voor op alle bachelors en masters in het hoger onderwijs; vooral dan diegene met een economische invalshoek. Denk hierbij aan studierichtingen zoals Toegepaste economische wetenschappen (TEW), Sociaal-economische wetenschappen (SEW) of Handelsingenieur. Verder kan je denken aan elke opleiding waarvoor een gedegen wiskundige basis vereist is.