Skip to main content

2de graad ASO - finaliteit doorstroom

Natuurwetenschappen

Experimenteer

Tijdens de wetenschapslessen is er veel ruimte voor wetenschappelijke experimenten. Wat je zelf ontdekt, onthou je beter.

Vragen staat vrij

Wetenschap prikkelt je nieuwsgierigheid. In de wetenschap zijn er altijd nieuwe vragen om je honger naar kennis te stillen.

Wiskunde

Wiskunde schrikt je niet af. Je vindt het fijn om te ontdekken dat zoveel dingen in onze samenleving verbonden zijn met wiskunde.

Wetenschappers proberen op alle "waarom"-, "hoe"- en "wat als"-vragen een oplossing te vinden. Waarom vallen de maan en de sterren niet op de aarde? Hoe maken we vuurwerk? Wat gebeurt er als ik alleen nog maar fastfood eet? In onze school leggen we zeer sterk de nadruk op de wetenschappelijke methode voor het oplossen van vraagstukken. Via het experimenteel uitvoeren van mogelijke oplossingsmethoden trachten we te komen tot het formuleren van een duidelijk antwoord.

In de 2de graad ontdek je de verschillende disciplines van de wetenschappen (biologie, fysica, chemie en aardrijkskunde) en leg je een sterke theoretische basis. In de labo's ligt de focus voornamelijk op het veilig leren werken met alle materialen en stoffen.

In deze studierichting krijgen ook wiskunde, onderzoek en ontwerp een belangrijke plaats.

Vak

3de jaar
Vanaf 2021-2022

4de jaar
Vanaf 2022-2023

Levensbeschouwelijke vakken

2

Lichamelijke opvoeding

2

Nederlands

4

Frans

3

Engels

3

Geschiedenis

2

Wiskunde

4

Aardrijkskunde

1

Biologie

1

Chemie

1

Fysica

1

Uitgebreide biologie

1

Uitgebreide fysica

1

Uitgebreide chemie

1

STEM lab

1

Gevorderde wiskunde

1

Modules

2

Mentor

1

Atheneum Malle 2de graad Natuurwetenschappen

De leerlingen van 3 SPW en 3 Natuurwetenschappen oefenen hun labovaardigheden met scheidingstechnieken: filtratie en indamping. Nieuwsigierigheid en veiligheid gaan daarbij hand in hand.

28 oktober 2021

Wetenschappen-wiskunde

Onderbouw jij je wetenschappelijke inzichten graag met fundamentele wiskunde, dan is Wetenschappen-Wiskunde in de 3de graad jouw studierichting.

De informatie over deze studierichting volgt binnenkort.

Wetenschappen-Moderne talen

Combineer je liever jouw wetenschappelijke interesse met je communicatieve vaardigheden, dan bieden we jou in de derde graad Wetenschappen-Moderne Talen aan.

De informatie over deze studierichting volgt binnenkort.

Sportwetenschappen

Trek je graag de sportieve kaart en verdiep je liever je wetenschappelijke kennis in functie van sport en beweging? Dan kies je voor Sportwetenschappen in de derde graad.

De informatie over deze studierichting volgt binnenkort.

Maatschappij- en welzijnswetenschappen

Zet je je wetenschappelijke kennis graag in voor mens en gezondheid, dan is Welzijnswetenschappen in onze derde graad een prima idee.

De informatie over deze studierichting volgt binnenkort.