Skip to main content

1ste graad

2de leerjaar B

Vorm de wereld

Verleg je grenzen. Met de kennis en de vaardigheden die je in 2 B opdoet, sta je met twee voeten stevig op de grond. Laat de wereld maar zien wat jij kan!

Eigen-handig

Jij kan dingen naar je hand zetten. Moderne technologieën helpen daarbij. Jij zet de theorie om in de praktijk. 

Verstand gebruiken

We dagen je uit om te denken en doen. Zo maak je wat je bedenkt nog beter, nog steviger, nog knapper. Dat is … verstand gebruiken.

 

In het tweede jaar werken we verder op dezelfde manier als in het eerste jaar: met mentoren, persoonlijke werktijd, veel gezamenlijke basisuren en keuzemodules. Wie dat wil kan onder begeleiding van een leerkracht taken maken in de huiswerkklas.

 

Atheneum Malle 2de leerjaar B

BASIS

In 2 B ga je een grote stap verder. In project algemene vakken bouw je een stevige basis op om alle richtingen in 3 BSO aan te kunnen.

KEUZEMODULES

Verken nieuwe horizonten, ontdek verder je (verborgen) talenten. Kies uit drie modules per jaar. We organiseren onder andere de volgende modules: creatieve vorming, voeding, sport, wetenschappen, hout, informatica, verzorging, toneel, yoga …

MENTOREN

Elke klas in het tweede leerjaar heeft een mentor. Dat is een leerkracht die je leert plannen en die samen met jou je resultaten opvolgt. Hij of zij ondersteunt je doorheen het hele schooljaar zodat jij het beste uit jezelf kan halen. 

HUISWERKKLAS

Onder begeleiding van een leerkracht kan je een uurtje aan je taken werken of toetsen voorbereiden. Een leerkracht kan je uitnodigen om naar de huiswerkklas te komen voor extra uitleg of een oefensessie.

Ontdek onze basisopties

In het 2de leerjaar B bieden we drie basisopties aan. Dit zijn in totaal 10 lesuren waarin je je afhankelijk van je interesses en je vaardigheden verdiept in een bepaald domein.

In onze school worden de basisopties Economie en organisatie (5 lesuren) en Maatschappij en welzijn (eveneen 5 lesuren) altijd gecombineerd. Je kiest ze dus samen. Je kan ook opteren voor de basisoptie STEM-technieken van 10 lesuren. Ontdek hier de drie basisopties die we in de B-stroom aanbieden.

Mentor

De leerlingen van 2B praten wekelijks met hun mentor - net zoals alle klassen van het eerste tot het derde jaar.

Onderdeel

Lesuren per week

Project algemene vakken

9

Moderne vreemde talen (Frans en Engels)

4

Techniek

2

Lichamelijke opvoeding

2

Levensbeschouwelijke vakken

2

Basisoptie

10

Keuzemodules

2

Mentoruur (extra begeleiding)

1

Atheneum Malle 2de leerjaar B

2de graad Organisatie & Logistiek

Volgde je de basisoptie Economie' & Organisatie? Wil je weten hoe ondernemingen draaien? Dan is Organisatie & Logistiek in de 2de graad een logische volgende stap.

Meer info over deze studierichting

2de graad Zorg & Welzijn

Ben je sociaal voelend en zorg je graag voor anderen? Dan is Zorg & Welzijn in de 2de graad een aanrader.

Meer info over deze studierichting

2de graad Hout

Koos je de basisoptie STEM-technieken en ben je een handige Harry? Dan is Hout in de 2de graad mogelijk je ding.

Meer info over deze studierichting