Skip to main content

Vernieuwd studieaanbod

Het middelbaar onderwijs zit midden in een fase van modernisering. De eerste graad werd reeds volledig vernieuwd. Vanaf volgend schooljaar komt het 3de jaar aan de beurt. Hier vind je ons volledige vernieuwde aanbod tot aan het laatste jaar. De uitdovende studierichtingen die we aanbieden vanaf het 4de jaar, kan je bekijken door hier te klikken.

1ste graad

2de graad (vanaf september 2021)

3de graad (vanaf september 2023)

ASO
Finaliteit: Doorstroom

TSO
Finaliteit: Doorstroom

TSO
Finaliteit: Doorstroom & Arbeidsmarkt

BSO
Finaliteit: Arbeidsmarkt

In de vernieuwde structuur wordt gebruik gemaakt van zogenaamde finaliteiten. Die duiden aan waarop de studierichting voorbereidt. Studierichtingen met de finaliteit doorstroom bereiden uitdrukkelijk voor op verder studeren aan hogescholen of universiteiten. Studierichtingen met de finaliteit arbeidsmarkt bereiden rechtstreeks voor op een job. Zo hebben ASO-studierichtingen steeds de finaliteit doorstroom, terwijl BSO altijd de finaliteit arbeidsmarkt heeft.

Voor het TSO bestaan er studierichtingen die de bedoeling hebben om leerlingen expliciet voor te bereiden op verder studeren, en studierichtingen die zowel verder studeren mogelijk maken, als onmiddellijk na de middelbare school aan de slag gaan.

Onze school biedt studierichtingen aan in de vier mogelijke trajecten. Daardoor is de kans groot dat we steeds een juiste studierichting op jouw maat kunnen aanbieden.