Skip to main content

3de graad BSO

Houtbewerking

Handige Harry

Je steekt graag de handen uit de mouwen. Je hebt interesse in houtbewerking, oog voor duurzaamheid en milieu en aandacht voor veiligheid. En je bent vanzelfsprekend een handige Harry.

Maatwerk

Een project op maat ontwerpen én uitvoeren dat ook écht in gebruik wordt genomen, daar kan je terecht trots op zijn. Je geïntegreerde proef is niet zomaar een oefening.

Computervaardig

Al onze projecten worden door de leerlingen zelf uitgetekend in gespecialiseerde software. Naast zaag-, schuur- en freesmachines is de computer een belangrijk werkinstrument.

In de derde graad van onze houtafdeling leer je complexere bewerkingen maken met meer gespecialiseerde technieken. Dat doen we projectmatig in verschillende modules: daktimmerwerken, ramen en deuren, wanden en plafonds, trappen, interieur en parket. Voor sommige modules doen we aan werkplekleren.

Vanaf het vijfde jaar ga je op stage in houtverwerkende bedrijven waarin de modules die op school gevolgd werden, in de echte praktijk worden omgezet. In het vijfde jaar doe je dat in twee blokstages van twee weken. In het zesde jaar komt daar nog de alternerende stage doorheen het schooljaar bij en werk je een volledig project helemaal zelfstandig uit tijdens het sluitstuk van je opleiding: de geïntegreerde proef.

Bij het realiseren van de verschillende projecten zijn informatica en digitale leermiddelen geïntegreerd doorheen de gehele opleiding.

  • Aan het werk

    Je komt als vakman terecht in meubelfabrieken, in de woningbouw, in contructiebedrijven of in ondernemingen die handel drijven in hout of houtbewerkingsmachines.

  • Veiligheid

    Werken met grote houtbewerkingsmachines houdt gevaren in. Daarom zetten we veiligheid in alle onderdelen van de opleiding steeds op de eerste plaats.

Vak

5de jaar

6de jaar

Levensbeschouwing

2

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

Project algemene vakken

4

4

Engels

2

2

Theorie hout

7

7

Praktijk hout

14

10

Stage

4

8

Atheneum Malle 3de graad Houtbewerking

7 Interieurinrichting

We raden al onze leerlingen aan om nog een jaartje verder te leren in ons 7de specialisatiejaar Interieurinrichting.

Meer info over deze studierichting