Skip to main content

3de graad BSO

Kantoor & Administratie

Oefenbedrijf

Een bedrijfje starten van A tot Z, producten inkopen en verkopen: we doen het helemaal zelf!

Tot in de puntjes

Nauwkeurigheid en detail zijn je tweede natuur. Je wil de puntjes op de i, want alleen het beste is goed genoeg.

Goed gesproken!

Goede communicatie is erg belangrijk. Daarom zetten we sterk in op zakelijke communicatie, zowel in het Nederlands als het Frans en Engels.

In onze BSO-richting Kantoor en administratie doe je erg veel praktijkervaring op en word je steeds beter in het uitvoeren van alle administratieve taken van een modern bedrijf: mailen, telefoneren, klasseren, post verwerken, werken met een professioneel boekhoudpakket, ... je gaat er helemaal in uitblinken!

Je leert via je stage het bedrijfsleven van binnenuit kennen en je vergroot je kennis en werkervaring. Daarnaast verwerf je ook meer ICT-vaardigheden, kan je contracten analyseren en leer je steeds beter zakelijk communiceren in het Nederlands, Frans en Engels.

Aangezien ook logistieke medewerkers enorm veel gevraagd worden op de arbeidsmarkt, leer je alvast zelfstandig allerlei magazijntaken uitvoeren vanaf de ontvangst van de goederen tot de verzending ervan.

In het studentenbedrijfje dat we oprichten in het kader van de geïntegreerde proef in het zesde jaar, leren we samenwerken in team en brengen we alle stappen, van opstart van het bedrijfje tot verkoop, tot een goed einde.

 • Aan het werk

  Je kan aan de slag in een brede waaier van jobs: van administratief medewerker tot magazijnier of verkoper. 

 • Je eigen baas

  Door je opleiding in economie en boekhouding krijg je een stevige basis in bedrijfskunde zodat je later makkelijker in een zelfstandige activiteit aan de slag kan.

 • Stage

  Gedurende 1 dag per week doorloop je in het zesde jaar een stage op de logistieke en administratieve diensten van een bedrijf of een openbaar bestuur.

 • Logistiek

  In deze opleiding leer je ook de logistieke werking van een bedrijf kennen. Magazijnen hebben voor jou binnenkort geen geheimen meer.

5 KAD bezoekt Emrol

De leerlingen van 5 KAD gingen op bedrijfsbezoek bij Emrol en kregen een uitgebreide rondleiding in het magazijn. Daarbij leerden ze alles over de weg die een batterij aflegt in hun magazijn.

25 maart 2022

Atheneum Malle 5 KAD bezoekt Emrol
Atheneum Malle 5 KAD bezoekt Emrol
Atheneum Malle 5 KAD bezoekt Emrol

Op zaterdag 12 februari was het Darwin Day. De leerlingen van 5 KAD werken tijdens de lessen PAV in groepjes van drie om Darwins evolutietheorie te bewijzen. In gedachten varen ze mee op de belangrijkste reis uit de geschiedenis van de wetenschap met The Beagle.

15 februari 2022

Het verkoopproces

De leerlingen van 5 KAD en 7 OFF waren vandaag op bezoek bij het Imelda instituut van Vorst waar ze alle stappen van een verkoopproces doorliepen en in het magazijn hun bestelling mochten ophalen. 

18 februari 2022

Vak

5de jaar

6de jaar

Levensbeschouwing

2

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

Project algemene vakken

4

4

Toegepaste informatica

2

2

Dactylo

4

3

Nederlands

1

1

Frans

3

3

Engels

2

2

Toegepaste economie

2

2

Boekhouden

2

2

Kantoortechnieken

4

1

Kantoortechnieken praktijk

4

-

Stage

-

8

Atheneum Malle 3de graad Kantoor & Administratie

7 Office assistant

We raden al onze leerlingen aan om nog een jaartje verder te leren in ons 7de specialisatiejaar Office assistant.

Meer info over deze studierichting