Skip to main content

6de jaar BSO

Verzorging

Hart voor zorg

In je omgang met zorgbehoevenden ben je geduldig en deskundig. Maar vooral: je legt er je hart in. Elke dag opnieuw.

Brede zorg

Tijdens deze opleiding maak je kennis met het hele gamma aan zorgbehoeften: van kinderzorg over personen met een beperking tot ouderenzorg.

Superheld

De coronacrisis toont aan hoe essentieel de zorg is in onze maatschappij. Word jij ook zo'n zorgheld? Dan is deze studierichting alvast een goede start.

In de BSO-studierichting Verzorging leer je meer dan alleen de praktische kant van zorgberoepen. Je leert over de ontwikkeling van kinderen, de specifieke noden van ouderen en mensen met een beperking. Je leert problemen herkennen en ze rapporteren in een helder verslag.

In de zorgsector werk je nooit alleen. In ruime praktijkstages leer je meedraaien in een zorgteam. Die stages verlopen alternerend met les op school: elke vier weken steek je gedurende drie dagen per week de handen uit de mouwen op stage. De volgende vier weken ben je dan voltijds op school. In december en in juni volg je bovendien telkens twee weken aansluitende blokstage.

Tijdens deze stages help je mee in de dagelijkse zorgpraktijk in kinderdagverblijven en in rust- en verzorgingstehuizen. Je helpt mensen wassen, kleden en verplaatsen, je assisteert bij maaltijden, maakt bedden op, enz. Die vaardigheden worden ondersteund door praktijkgerichte theorielessen op school.

 • Kinderzorg

  "Het enthousiasme van kleine kinderen geeft me zelf ook energie!"

 • Ouderenzorg

  "De dankbaarheid in de ogen van iemand waar je voor zorgt geeft me altijd een warm gevoel."

 • Huishoudkunde

  "Mensen blij maken kan op allerlei manieren. Ook met iets lekkers dat we zelf hebben klaargemaakt."

 • Opvoedkunde

  "Het is veel makkelijker om begrip en geduld op te brengen, als je weet wààrom iemand is hoe hij of zij is."

5 en 6 VZ op onderzoek

De leerlingen van 5 en 6 Verzorging gaan in Fun Schilde op onderzoek uit. Bij welke spelletjes wordt de ontwikkeling van baby tot lagere schoolkind gestimuleerd? Onderzoek kan ook FUN zijn!

16 november 2022

Vak

6de jaar

Levensbeschouwing

2

Lichamelijke opvoeding

2

Project algemene vakken

4

Engels

2

Verzorging

5

Huishoudkunde

3

Opvoedkunde

4

Expressie

2

Stage

10

Atheneum Malle 3de graad Verzorging

7de specialisatiejaar Thuis- en bejaardenzorg

Na het zesde jaar kan je nog niet onmiddellijk in de zorgsector aan de slag. Daarom raden we sterk aan om het 7de specialisatiejaar Thuis- en Bejaardenzorg/Zorgkundige te volgen!

Meer info over deze studierichting